Ca prieteni și gardieni non-stop ai ușii noastre, patrupedul merită cea mai bună îngrijire în privința oricărui aspect. Pentru o investiție pe termen lung și un aspect cât mai plăcut al patrupedului, achiziționează un aparat de tuns câini.  Dispozitivul îți va permite să-i tunzi blana de câte ori este nevoie, fără prea mult chin și fără alte investiții. O asemenea acțiune va permite câinelui tău să arate într-un mod estetic, ferindu-l de infecții și paraziți.

Tipul aparatului

Un aparat de tuns câini profesional este o cale modernă și facilă de îngrijire, accesibilă pentru orice buzunar. Pentru un astfel de aparat de tuns cât mai util, trebuie să vă asigurați că motorul său este unul silențios, astfel încât, în timpul utilizării, să nu se sperie câinele. Aceste aparate de tuns se împart în două categorii: aparate profesionale și aparate semiprofesionale. Diferența dintre cele două constă în puterea pe care o au: un aparat profesional are o putere de 45 de wați, pe când un aparat semiprofesional are o putere de 20 de wați. Un aparat de tuns câini profesional vă va permite să obțineți rezultate excelente, indiferent de zonă și te tipul de blană. Dacă sunteți în căutarea unui aparat de tuns câini ciobănești, atunci fiți siguri că alegeți un aparat profesional, și nu unul semiprofesional.

Alimentarea

 Poți să îți alegi aparatul și în funcție de felul în care îl alimentezi: cu ajutorul acumulatorului sau cu ajutorul unei prize. Aparatul cu cablu poate să fie puțin mai dificil de manevrat, deoarece nu-ți oferă flexlibilitate totală, însă poate avea o putere mai mare. Mulți utilizatori preferă un aparat pe bază de acumulatori datorită libertății de mișcare pe care o asigură. Diferența dintre cele două este că aparatul cu cablul are o putere mai mare și permite executarea tunsorii într-un timp mult mai scurt, spre deosebire de cel cu acumulatori, unde tunsoarea poate dura mai mult.

Turația motorului

Pe piață găsim aparate care au două tipuri de turații: aparate cu turație fixă de  2100 rotații/minut și aparate cu turație variabilă, de minim 3000 de rotații/minut. Cel mai indicat este aparatul cu turație variabilă, deoarece îți permite să adaptezi viteza în funcție de blana câinelui. Un minus al acestui aparat este că prețul este puțin mai ridicat. Aparatele cu turație fixă sunt mai ieftine, însă tunsul va dura ceva mai mult.

        Aceste aparate le găsiți la prețuri accesibile și care pe termen lung vor amortiza investiția. Vizitele la profesioniști sunt costisitoare, iar atunci când este la îndemână o soluție mai promtă, e cazul să profităm de ea. De asemenea, un astfel de aparat poate să ofere un confort ridicat atât ție cât și animalului. Documentează-te cu privire la blana patrupedului și la modalitatea în care trebuie îngrijită, deoarece este posibil ca un aparat semiprofesionist să fie de ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here