Group portrait of adorable puppies
       Dacă deții o foarfecă de tuns, tunsul câinilor la domiciliu poate fi o treabă ușoară, mult mai eficientă și economă. Este necesar să mai ai un pieptene simplu și o masă specială (poate fi și una de uz general) pentru a ajuta micul patruped să scape de părul în plus sau în procesul de năpârlire în sezonul cald.
        Pentru o tunsoare de câini cât mai eficientă, trebuie să te asiguri că animalul tău de companie este îmbăiat, i-ai tăiat unghiile și l-ai periat. Astfel, câinele va sta liniștit și pe durata frizurii.
Tunde câinele la domiciliu
        De asemenea, asigurați-vă că părul este uscat, deoarece așa vei reuși să-ți dai seama mai bine de lungimea părului. Dacă există smocuri de păr, încearcă să le desfaci cu ajutorul pieptenelui. Este de preferat să îl tundeți într-o cameră în care este parchet sau gresie. Așa, va fi mult mai ușor să strângi părul de pe jos. În caz contrat, poți să întinzi pe covor o folie de plastic pe care să cadă părul.
        Pe un ton vesel și prietenos, așa cum merită patrupedul dumneavoastră, aduceți-l la masa de tuns și prindeți-l în lesă pentru a fi siguri că nu va pleca. În cazul în care aveți totală încredere îl el, puteți să îl lăsați dezlegat, dar e important să nu se miște foarte mult.
        Inițial, folosiți mașina de tuns pentru locurile în care se poate ajunge, însă fiți atenți să nu tundeți părul animalului prea scurt. Acționați cu mașina în sensul de creștere a părului cu mișcări simple și calme. Folosiți-o pentru orice zonă, mai puțin cea a urechilor și a ochilor. Așa, sunt șanse ca patrupedul să se sperie sau să îl răniți. În același timp, fiți atenți la temperatura aparatului de tuns. Ea trebuie să fie potrivită astfel încât să nu ardă pielea câinelui.
        Apoi, cu ajutorul foarfecei de tuns, mergeți în restul zonelor în care a rămas păr netăiat.  Tăiați părul de la nivelul ochilor, care poate avea aspect neplăcut și se murdărește ușor. Tăiați părul de la nivelul botului, cu mare atenție la buze. Dacă aveți o foarfecă mai mică, tăiați cu ea părul din ureche, cu grijă ca animalul să nu se gâdile și să se zbată. Pentru aceste acțiuni cu foarfeca este indicat să așezați câinele jos pentru o mai bună mobilitate.
        După ce ați terminat, periați bine câinele și verificați corectitudinea frizurii și eventualele greșeli. Este recomandată și o a doua baie pentru ca părul să se așeze mai bine.

        Dacă v-ați hotărât să tundeți câinele la domiciliu, trebuie să știți că această acțiune trebuie repetată o dată la 6-9 săptămâni. Astfel, se evită încâlcirea părului și menținerea umidității și căldurii. Un câine tuns se va răcori mai bine pe perioadele calde și vei evita astfel iritarea produsă de incomoditate.  La un câine tuns se va observa mai bine existența paraziților externi și va fi mult mai ușor să reduci năpârlirea și părul împrăștiat pe covoare. Inevitabil, tunsoarea câinilor oferă un aspect estetic mai frumos și mai îngrijit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here