Terrieri

Rasa: Yorkshire Terrier / Terrier de Yorkshire


Tara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 19 - 22 cm; femela 19 - 22 cm
Greutate: mascul 2 - 5 kg; femela 2 - 5 kg
Culoarea parului: albastru inchis ca otelul, rosu intens pe piept


                                                                         


Caracteristici:
De constructie compacta si foarte proportionat, in pofida taliei sale mici, da impresia unui caine puternic. Are capul mic si plat, craniul nu foarte dezvoltat, botul relativ lung, lat, acoperit cu par foarte lung, de culoare rosu-inchis, nasul negru, comisurile subtiri, maxilarele puternice. Ochii de culoare inchisa, de marime mijlocie, stralucitori, au o privire vie si inteligenta. Urechile mici, in forma de "V" purtate drept, nu prea distantate, sunt acoperite cu par scurt, de culoare rosu viu. Trupul este robust, salele puternice, pieptul proportionat, spatele drept si tare. Picioarele sunt drepte, musculoase si bine acoperite cu par, labele potrivit de rotunde. Coada, amputata la jumatate din lungime, este purtata putin mai sus de linia spatelui; este acoperita cu par bogat, de culoare albastru, mai inchis decat pe restul corpului, mai ales spre varf. Parul este lung, drept, perfect neted, matasos, lucios, cu textura foarte fina.

                                                                

Origine:
Este o rasa veche englezeasca. Provine din incrucisarea Manchester Terrier-ului cu Skye Terrier, cu aport de sange de la Dandie Dinmont Terrier. A fost crescut mai ales de minerii din ducatul York care aveau o deosebita dragoste si grija pentru acest mic animal. Mai tarziu, prin diverse selectii, crescatorii au imbunatatit rasa si au obtinut exemplarele actuale, foarte apreciate in Anglia si in alte tari. Este un exemplar miniatura a lui Skye Terrier, de la care a mostenit blana minunata care-l imbraca, de la nas pana la coada, intr-o manta de par lung si matasos. Parul de pe cap si mai ales de pe frunte este asa de bogat si lung, incat se impune sa fie strans si legat cu o panglica deasupra capului pentru a-i putea degaja ochii.

        

                                                                                                        DATI CLIK AICI
Temperament:
Este un catelus mic, incantator, foarte indragit, mai ales de stelele de cinema, vesel si extrem de vioi, neobosit, inteligent. Este foarte sensibil, trebuie tratat cu multa blandete.


Utilizare:
Excelent caine de apartament, un foarte bun paznic si admirabil insotitor; pasionat vanator al soarecilor si sobolanilor.


APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI:
ham@caini-ham.ro

 

Google PageRank™ - SmE free service