Terrieri

Rasa:Terrier Scotian- Scottisch TerrierTara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 25 - 28 cm; femela 25 - 28 cm
Greutate: mascul 8 - 11 kg; femela 8 - 11 kg
Culoarea parului: negru, auriu sau vargat, in toate nuantele.Caracteristici:
Este un caine scund, viguros, cu musculatura bine dezvoltata care ii da o infatisare de forta si vitalitate. Corpul scund este sustinut de picioare scurte, cu osatura puternica; capul este lung, conic, proporponat fata de talia lui, botul puternic, incadrat de o barba groasa; ochii sunt adanci, inteligenti, migdalati, prevazuti cu sprancene stufoase; urechile triunghiulare sunt ascutite si purtate drept in sus, dandu-i o expresie plina de bunavointa de a merge oriunde si a face orice; coada de lungime mijlocie, in forma de sabie, este purtata drept sau usor indoit; parul se prezinta in doua straturi: primul este un puf scurt, moale si des; al doilea, stratul protector, este format dintr-un par dur, aspru, sarmos; ambele straturi constituie o blana foarte rezistenta.Origine:
Rasa veche de origine scotiana, de pe insulele din estul tarii. A existat inca inainte de invazia romanilor. Tipul de astazi a fost creat la sfarsitul secolului al 19-lea, prin incrucisarea vechiului Terrier scotian cu alti terrieri. Rasa cunoscuta si iubita in mai multe tari.

 

Temperament:
Caine inteligent, vioi, activ, energic, fara teama, foarte devotat. Un caine indraznet si neobosit, actionand mai ales in regiuni muntoase. Fata de straini este banuitor si aspru.

     

Utilizare:
Unul dintre cei mai buni vanatori pentru animalele mici de prada si pentru vulpi. Este si un foarte bun caine insotitor.

 

 APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI:
ham@caini-ham.ro

 

Google PageRank™ - SmE free service