Pointeri, braci, copoi

Rasa:Beagle
Tara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 33 - 40 cm; femela 33 - 40 cm
Greutate: mascul 15 - 17 kg; femela 15 - 17 kg
Culoarea parului: tricolor sau bicolor; gri-albastrui cu pete negre; alb si rosu in toate nuanteleCaracteristici:
Este un caine deosebit de simpatic si prietenos, cu corpul proportionat si armonios. Capul este puternic insa nu greoi, craniul lat si putin bombat, nasul negru, bine deschis; urechile, lungi, insa nu mai lungi decit botul, late si plane, sunt rotunjite la marginea de jos; corpul este solid, pieptul lat si adanc, spatele drept si bine imbracat in muschi; picioarele sunt puternice si musculoase; coada, scurta, prinsa sus, mai puternica la baza si fina la varf, este purtata in forma de sabie; parul este des, tare, potrivit de scurt si nu prea fin.Origine:
Rasa veche englezeasca, cunoscuta inca din secolul al III-lea. Poetul scotian Ossian il aminteste in cantecele sale. A fost apreciat in secolul al 15-lea, mai ales sub domnia reginei Elisabeta, datorita careia varietatea Beagle pitic a fost numita cu numele ei. Mai tarziu, rasa a fost uitata. In secolul al 17-lea a fost ameliorata prin incrucisare cu Harrier, obtinandu-se exemplarele actuale, foarte raspindite in Anglia, Franta si in S.U.A.Temperament:
Este un caine energic, plin de sanatate, iute, zelos.

 

Utilizare:
Beagle este folosit la vanatoarea de iepuri si alte animale. In Australia vaneaza canguri, fazani si vulpi; in S.U.A. vaneaza ursi si vulpi.
Este si un bun insotitor.

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

www.2x.ro Search Engine Submission & Optimization icon This is my Google PageRank™ - SmE Rank free service Powered by Scriptme