Pointeri, braci, copoi

Rasa:Basset Hound -Copoi BassetTara in care este inregistrat: Marea Britanie
Inaltime: mascul 35 - 38 cm; femela 35 - 38 cm
Greutate aproximativa: mascul 30 kg; femela 28 kg
Culoarea parului: toate culorile copoiului.Caracteristici:
Caine scund, cu osatura puternica si grea fata de talia lui, cu capul mare, bine proportionat, craniul bombat, botul adanc si greu, nasul negru, salba puternica pe gat, ochii de culoare maron, urechile mari, lungi, prinse adanc, cul;cate in falduri libere, atarnand usor indoite spre interior. Corpul este masiv, gatul puternic, curbat, pieptul adanc si plin, cu un stern proeminent. Picioarele sunt scurte, cu osatura puternica, musculoase. Coada prinsa in linie cu spatele este usor curbata si purtat vesel. Parul este neted si destul de des pentru a rezista la intemperii.Origine:
Desi este inregistrat american, Basset Hound descinde direct dintr-o veche rasa franceza - Basset de Artois. Se presupune ca a fost cunoscut in timpul lui Shakespeare care descris exact in opera sa Visul unei nopti de vara. De asemenea, George Washington amintea intr-o scrisoare ca a primit in dar un Basset de la generalul La Fayette. Cresterea sistematica a rasei a inceput abia in ultimul secol. In Anglia, unde Lordul Onslow si Sir Everett illas au importat din crescatoriile franceze cateva exemplare de basseti, formand haite pentru vanatoare. Insa aici, in Anglia, cainele Basset a primit caracteristicile cainelui Bloodhound, prin aportul de sange al acestuia. Abia in 1883 au fost importati primii caini din Anglia in America, unde au servit la constituirea unor crescatorii proprii. Mai tarziu, acest basset a devenit unul dintre celebrii caini de lux si de expozitie, nu numai in America, ci si in alte tari.Temperament:
Caine linistit, prietenos, inteligent, devotat, iubeste copii. Poseda un simt olfactiv bine dezvoltat, o mare siguranta la urmarirea vanatului, este tenace si neobosit in lucrul sau, desi cam domol.Utilizare:
Este folosit la vanatoarea de iepuri, caprioare, vulpi, fazani si mistreti. De asemenea, ca un delicios caine de insotire.


Boli specifice pentru Copoi Basset:
Obezitatea
Ectropion

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI:
ham@caini-ham.ro

www.2x.ro Search Engine Submission & Optimization Come to Dog-O-Mania Search Engine This is my Google PageRank™ - SmE Rank free service Powered by Scriptme