Pointeri, braci, copoi

Rasa:Brac German cu par aspru-Deutscher Drahtaariger Vorstehhund-German Wirehaired PointerTara in care este inregistrat: Germania
Inaltime: mascul 62 - 66 cm; femela 58 - 63 cm
Greutate: mascul mascul  23 - 30 si femela 20 - 25 (nu se specifica in standard)
Culoarea parului: maro complet, negru complet, maro inspicat, negru inspicat, alb cu pete maro, alb cu pete negreCaracteristici:
Caine de aret cu infatisare distinsa, cu corp proportionat, cap moderat de lung, bot lat si lung, cu mustati, ochii vii, intunecati, cu o expresie vioaie. Urechile de lungime medie, prinse sus, plane, rotunjite la margine, sunt purtate atarnind. Trupul este solid, pieptul moderat de lat si adanc, spatele drept si lung. Coada prinsa sus este amputata, insa nu prea scurt. Picioarele sunt drepte si puternice. Parul este aspru, de lungime mijlocie, mai scurt pe picioare, foarte des pe urechi. Are sprancene stufoase si barba.Origine:
Rasa de origine destul de recenta, rezultata la inceputul secolului nostru din mai multe incrucisari si selectionari anevoioase, efectuate de crescatorii germani, francezi si englezi Korthals, Contele Braunfels si Hagewald. Pentru obtinerea exemplarelor superbe de astazi au fost incrucisate exemplare din rasele selectionate de Griffoni din Olanda, Germania, Elvetia si Franta cu exemplare de Braci Germani si exemplare din rasa Barbet. Ulterior, sub impulsul "Societatii Germane de rase cu par aspru" s-au efectuat incrucisari intre Bracul German si caini din rasele Caniche, Pointer si Airedale, obtinandu-se niste exmplare de braci cu par aspru deosebit de dotati, caini fara asemanare.Temperament:
Caine vioi, energic, inteligent, curajos, elegant. Se dreseaza usor, insa are nevoie de o mana energica. Este devotat, credincios, foarte ascultator.

Utilizare:
Caine pontator si aportor al vanatului ideal in padure si mlastini. Este si un excelent caine de insotire.


PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

This is my Google PageRank™ - SmE Rank free service Powered by Scriptme