Pointeri, braci, copoi

Rasa:Brac German cu par scurt-Deutscher Kurzhaariger Vorstehhund-German Shorthaired PointerTara in care este inregistrat: Germania
Inaltime: mascul 62 - 66 cm; femela 58 - 63 cm
Greutate: mascul mascul  23 - 30 si femela 20 - 25 (nu se specifica in standard)
Culoarea parului: maro complet, negru complet, maro inspicat, negru inspicat, alb cu pete maro, alb cu pete negre

Caracteristici:
Caine cu constitutie puternica si proportii armonioase. Aspectul sau general denota forta si tenacitate. Corpul este solid, capul uscat, bine modelat, craniul lat, usor bombat, nasul mare, de culoare maron, bine deschis, lat si mobil; botul este lung si puternic, ochii mici, nu prea proeminenti, cu privire vie, inteligenta si blanda. Urechile netede, de lungime mijlocie, rotunjite la margini, sunt prinse sus, bine lipite de cap si atarnate. Trupul este musculos, gatul foarte puternic, pieptul mai mult adanc decat lat, spatele scurt, lat, bine impachetat cu muschi. Coada prinsa sus, mai puternica la baza, este amputata cu o treime sau jumatate. In repaus este purtata atarnand, in miscare este orizontala, insa nu ridicata spre spate. Picioarele, cu osatura puternica, sunt drepte si musculoase. Parul este scurt, des si tare, bine lipit de corp.Origine:
Ca toti cainii continentali de aret cu par scurt si acest brac german descinde din vechii braci spanioli care in secolul al 17-lea au aparut in Germania, Franta si Anglia. Pentru ameliorarea rasei si obtinerea unui tip de caine mai usor s-au efectuat mai multe incrucisari cu rasele englezesti Pointer si Foxhound. Dupa alte selectionari au rezultat exemplarele actuale de Braci Germani cu par scurt, cunoscuti si apreciati in America, Franta, Anglia si, mai ales, in Germania.Temperament:
Este un caine inteligent, linistit, nu prea iute, elegant, cu simtul olfactiv excelent (cauta cu nasul ridicat) si aret ferm, este usor de dresat, insa trebuie o mana energica. Atasat si credincios stapanului.Utilizare:
Pretutindeni este folosit cu preferinta la orice vanat, in orice teren. Este si un insotitor minunat.

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

www.2x.ro icon Dogs This is my Google PageRank™ - SmE Rank free service Powered by Scriptme