Pointeri, braci, copoi

Rasa:Viszla-Brac Maghiar cu par scurt-Hungarian PointerTara in care este inregistrat: Ungaria
Inaltime: mascul 57 - 62 cm; femela 53 - 62 cm
Greutate: mascul 22 - 28 kg; femela 22 - 28 kg
Culoarea parului: toate nuantele de galben inchis cu reflexe rosiatice fara nici o pata; se prefera tonurile inchiseCaracteristici:
Caine cu infatisare nobila, musculatura puternica si osatura fina, cu tendoane de otel, cap nobil, uscat, craniul lat, usor bombat si musculos, nasul drept, botul lat, bine dezvoltat. Ochii nu prea mari, dar destul de proeminenti, de culoare inchisa, au o privire vie si inteligenta. Urechile rotunjite la margini si in forma de "V", atarna pe langa cap. Trupul este viguros, pieptul bombat, de inaltime medie, cu muschi bogati; spatele drept, scurt si musculos. Picioarele sunt drepte, musculoase, uscate, cu tendoane puternice. Coada atasata putin mai jos, de grosime medie, amputata 2/3 din lungime, este purtata orizontal cand animalul se misca. Parul este scurt si neted, bine lipit de corp si fara puf. Exista si tipul cu par sarmos.Origine:
Rasa veche maghiara. Provine din incrucisarea in secolul al 18-lea a unui caine gonitor maghiar cu un caine de vanatoare turc. Mai tarziu, in secolul al 18-lea, rasa se amelioreaza prin incrucisarea cu alti caini de vanatoare straini, mai ales cu Pointerul si Bracul German, obtinandu-se exemplarele actuale.Temperament:
Este un caine inteligent, calm dar cu temperament viu. Afectuos, ascultator, usor de dresat, activ. Foarte bun caine de aret. Vaneaza in orice teren. Aporteaza magistral. Lucreaza si in apa.

 

Utilizare:
Este folosit la orice fel de vanatoare. Este si un bun caine insotitor.


PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

www.cere.ro I-Love-Dogs This is my Google PageRank™ - SmE Rank free service Powered by Scriptme