Retrieveri, setteri, spanieli

Rasa:Setter Rosu Irlandez- Irish Red SetterTara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 56 - 64 cm; femela 54 - 64 cm
Greutate: mascul 20 - 30 kg; femela 20 - 30 kg
Culoarea parului: rosu-acaju, inchis pana la nuanta mahonului; castaniu stralucitor; rosu viu; se tolereaza inspicarile usoare, albe, pe frunte, pe piept si pe
labe; nu sunt admise petele albe pe cap, pe membre sau pe coada, dar exista si varianta bicolora.Caracteristici:
Este un atlet distins, dand impresia unui caine pur sange, suplu, zvelt su cursiv in miscari. Tinuta este mandra si nobila. Capul este in, lung, uscat si usor, bine modelat, caracterizat printr-un paralelism perfect intre falci si craniu. Craniul este oval, nasul negru cu narile bine deschise, botul aproape dreptunghiular, usor ascutit. Ochii de culoare castanie, brun inchis sau negru, de marime mijlocie, expresivi, au o privire inteligenta si vie. Urechile de marime mijlocie, ine, atasate destul de jos si mai inspre spate, cu varfurile rotunjite, atarna ca un fald. Trupul este de constructie armonioasa, pieptul adanc dar nu suficient de larg, spatele destul de lat, drept si puternic, coapsele musculoase, usor boltite, umerii oblici si lungi, membrele din fata drepte si nervoase, elastice, cu osatura puternica. Picioarele din spate sunt lungi si musculoase. Jaretul si articulatiile bine dezvoltate. Labele sunt mici si puternice. Coada de marime mijlocie, prinsa adanc, mai groasa la baza, fina la varf, este purtata la inaltimea liniei spatelui sau putin mai jos, usor curbata insa niciodata ridicata. parul este scurt si fin pe cap. Pe partea din fata a picioarelor si la varful urechilor este de lungimre mijlocie. La fel ca la Setterul Alb Englezesc, coada este impodobita cu franjuri de lungime mijlocie, mai scurte spre varf.Origine:
Setterul Irlandez este unul dintre cei mai frumosi si eleganti caini englezesti de vanatoare. Provine din Spaniel Continental, care in secolul al 19-lea a fost incrucisat printr-o selectie atenta, cu Setterul Englezesc si cu Pointerul, in Irlanda, de unde s-a raspandit in toate tarile europene si in America.Temperament:
Este un caine inteligent, energic, duios, devotat, cu temperament vioi, cu mare mobilitate, viteza si rezistenta la oboseala si caldura. Galopul sau este suplu si aerian, extraordinar de usor.Utilizare:
Avand simtul mirosului foarte dezvoltat, vaneaza in orice fel de teren, fiind si un excelent inotator. Este folosit la vanatoarea de pasari, in special la sitari, ca si pentru alte specii de vanat. Dar adevaratele aptitudini ale Setterului Rosu Irlandez sunt valorificate utilizandu-l ca pontator la vanatul mic de ses, la camp deschis. Datorita infatisarii sale elegante, a blanii rosii, excelente, a calitatilor lui firesti, Setterul Irlandez este folosit tot mai mult ca un ravnit caine insotitor.
Boli specifice pentru Setter Rosu Irlandez:
Displazia congenitala a soldului
Displazia congenitala a cotului
Otita externa

 


APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)
 

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI:
ham@caini-ham.ro

www.2x.ro Google PageRank™ - SmE free service