Caini de companie

Rasa:Mops-Pug-CarlinTara in care este inregistrat: Anglia si Germania
Inaltime: mascul 30 - 35 cm; femela 30 - 35 cm
Greutate: mascul 6 - 8 kg; femela 6 - 8 kg
Culoarea parului: argintiu, portocaliu, galben, negru; masca neagra, pete negre pe cap si urechi, semne negre intense pe frunte; alunite negre pe falciCaracteristici:
Este un caine cu figura urata, adesea suparacios, insa foarte duios. Nu cere decat putina dragoste de la stapanul sau fata de care este extrem de afectuos. Are corpul robust, bine legat, de forma patrata, capul foarte mare si rotund. Craniul este plat, fara riduri, botul scurt si patrat dar nu ridicat in sus, putin turtit, fruntea foarte lata, cu cute adanci si mari. Ochii de culoare inchisa, sunt mari, proeminenti, rotunzi, cu o expresie blanda, stralucitoare dar focoasa cand cainele este excitat. Masca neagra. Urechile de textura fina sunt mici, moi la pipait, catifelate; sunt de doua feluri: in forma de "trandafir" si de "nasture"; ele sunt atasate sus pe cap si atarnande. Trupul este scurt si compact, lat si indesat, de forma patrata, pieptul lat, gatul scurt si gros, salele puternice. Picioarele sunt drepte si viguroase, bine atasate, labele nu prea mari si nici prea rotunde. Coada dublu inelata - "goarna de posta" - este purtata pe spate. Parul este neted, scurt, des, moale si lucios.

 

Origine:
Rasa veche, de provenienta chineza, urmasa a lui "Pai", cainele mic al imparatilor chinezi. A fost adus in Europa de negustorii olandezi din Campania Indiilor. S-a raspandit repede, devenind preferatul nobililor si curtilor regale din Anglia, Olanda, Franta si Italia. Faima lui a devenit si mai mare dupa ce, in razboiul cu spaniolii, a scapat viata regelui Wilhelm Taciturnul, dand alarma la apropierea dusmanului. Numele de "Carlin" i-a fost dat de Carlino, un artist de la "Comedia dell Arte" care interpreta rolul lui Arlequino, purtand pe fata o masca neagra, care semana exact cu capul lui Carlin.
Germanii l-au numit Mops, iar englezii Pugg, si astfel a devenit Mops-Pugg-Carlin.Temperament:
Este foarte prietenos, expansiv, devotat, isi iubeste mult stapanul, insa este agresiv cu strainii. Respira greu si zgomotos. ca un astmatic.

Utilizare:
Un bun caine de paza si de insotire.

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

I-Love-Dogs Google PageRank™ - SmE free service