Caini de companie

Rasa:Bichon Bolognez- Bichon Bolognais -Bichon Bolognese

 


Tara in care este inregistrat: Italia
Inaltime: mascul 27 - 30 cm; femela 25 - 30 cm
Greutate: mascul 2 - 4 kg; femela 2 - 4 kg
Culoarea parului: alb curat

  

Caracteristici:
Caine gratios, cu corpul compact acoperit de par lung, ciufulit, in smocuri; are capul potrivit de lung; craniul lat si usor boltit pare, datorita urechilor foarte distantate intre ele, mai mare decat este; stopul este bine marcat, botul scurt si puternic, nasul negru. Ochii rotunzi si mari, de culoare inchisa, au privirea vie si inteligenta. Urechile lungi, atasate sus atarnat de-a lungul capului; la baza, urechea este putin rigida astfel ca partea ei superioara ramane usor departata de craniu dand capului o aparenta de latime; sunt acoperite cu par lung, in smocuri. Trupul este proportionat, pieptul adanc si bine dezvoltat, spatele drept, coastele bine rotunjite. Picioarele sunt scurte, drepte, cu osatura buna labele rotunde. Coada atasata sus, cu par bogat in smocuri, este purtata in rulou pe spate. Parul este lung, usor departat de corp, in smocuri bogate, moale si lanos, mai scurt pe bot.

 

Origine:
Acest caine este catalogat ca o varietate a Bichonului cu par cret. Ca si acesta, a fost adus in Italia in secolul al 15-lea de navigatorii spanioli si s-a dezvoltat mai ales in regiunea Bologna, de unde a luat si numele. Datorita gratiei si frumusetii lui a fost foarte multe apreciat, mai ales la curtile regale din Italia, Spania si Rusia. Familia Medicis a trimis opt exemplare din aceasta rasa in Belgia, pentru a fi oferite notabililor bruxelezi, fapt ce confirma marea valoare si apreciere atribuita acestor caini. Multe tablouri ale Renasterii, in Franta, Italia si Spania reprezinta caini foarte asemanatori cu .Bichonul Bolognez.

 

Temperament:
Este un caine inteligent, gratios, gingas, bland, linistit si devotat.

 

Utilizare:
Un foarte bun caine insotitor si de apartament.

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service