Caini de companie

Rasa:Pechinez-Pekinois-PekingeseTara in care este inregistrat: China
Inaltime: mascul 15 - 25 cm; femela 15 - 25 cm
Greutate: mascul 2 - 8 kg; femela 2 - 8 kg
Culoarea parului: toate culorile in afara de albinos si cafeniu; de dorit, masca neagra.

 

Caracteristici:
Este un caine mic, bine construit, demn si curajos; corpul este compact si acoperit cu par bogat; capul este solid, craniul lat intre ochi si plat intre urechi, usor bombat; nasul foarte scurt, lat, turtit, de culoare neagra, cu narile bine deschise, plasat intre ochi; botul este lat si foarte cutat, stopul adanc, maxilarul inferior lat si puternic. Ochii mari, rotunzi, proeminenti, stralucitori, de culoare inchisa au privirea vie si inteligenta. Urechile de forma unei inimi, atasate la nivelul craniului, garnisite cu franjuri bogate, sunt purtate lipit de cap. Gatul este scurt, trupul solid, nu prea lat; in schimb, pieptul este destul de lat, spatele drept. Picioarele sunt scurte, cele anterioare sunt strambe din umeri, scurte si groase, cu osatura solida; cele din spate sunt mai putin groase, verticale. Labele sunt plate, bine proptite pe degete. Cele anterioare au deseori varfurile orientate spre exterior. Coada atasata sus, purtata ferm si usor curbata deasupra spatelui, este garnisita cu par foarte lung, formand un panas. Parul este lung, drept, neted, falsa ondulatie sau bucle, mai mult aspru decat moale, cu puf des; la gat formeaza o coama bogata care se intinde dincolo de umeri, sub forma unui guler in jurul gatului; are franjuri bogate pe urechi, pe picioare, pe coapse, pe degete si pe coada.

 

Origine:
Acest micut caine este rezultatul incrucisarii intre Lhassa Apso si cainele chinezesc de rasa foarte veche "Micul caine leu de Pekin" sau "Pai". Pechinezul este cunoscut de peste 2000 de ani inaintea erei noastre. Pictori si sculptori din acea epoca i-au reprezentat in operele lor asa cum este si astazi.
In China straveche a fost rezervat in exclusivitate palatului imparatesc, exportul lui fiind interzis iar furtul pedepsit cu moartea.
In Europa a ajuns catre sfarsitul secolului al 18-lea; niste ofiteri englezi au adus in tara, dupa razboiul din China din 1860, cateva exemplare pe care le-au
daruit reginei Victoria. Cativa ani mai tarziu apare la expozitii si se raspandeste repede in toata Europa.Temperament:
Este un caine inteligent, vioi, cu o mare doza de incapatinare, rezervat si rautacios cu strainii, credincios stapanului, curajos si vigilent.Utilizare:
Excelent caine de apartament si un bun vanator de soareci.

 
 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free servicev