Caini de companie

Rasa:Cavalier King Charles-Spaniel Cavaler King Charles- Epagneul Cavalier King CharlesTara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 20 - 25 cm; femela 20 - 25 cm
Greutate: mascul 4 - 9 kg; femela 4 - 9 kg
Culoarea parului: negru cu semne rosii pe cap, piept si late; rosu uniform; alb cu pete castanii la cap; negru si alb cu pete rosii

 

Caracteristici:
Este un caine vioi, gratios, bine construit., vesel, liber in miscari; capul este aproape plat intre urechi; nu este deloc boltit; stopul este putin profund, nasul este negru, cu narile bine dezvoltate; botul are forma conica. Ochii mari, rotunzi, intunecati, fara sa fie proeminenti, bine distantati intre ei, au o expresie vie si inteligenta. Urechile lungi, atasate sus, sunt acoperite cu franjuri bogate. Gatul de lungime medie este usor curbat. Trupul este solid, scurt, bine proportionat, spatele drept, pieptul potrivit de lat. Picioarele sunt drepte, cu osatura potrivita, labele compacte si cu multe franjuri.
Coada amputata - amputarea este facultativa - insa nu mai mult de un sfert din lungime. Parul este lung, matasos, fara a fi buclat; este admisa o usoara ondulatie; are franjuri bogate pe coada, pe labe si pe urechi.

 

Origine:
Este o varietate a lui King Charles de care se distinge prin onorificul nume "Cavaler". De creatie relativ recenta, aceasta rasa a fost recunoscuta de Kennel Club de-abia in anul 1845, desi exista inca din timpul lui Charles II Stuart care a dat numele sau acestor rase. Foarte popular in Anglia.

 

Temperament:
Caine cu instinct de vanator, vioi, vesel si activ, devotat. Iubeste copiii.Utilizare:
Un foarte apreciat caine de apartament.

 
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

Google PageRank™ - SmE free service