Caini de companie

 Rasa:Tchin-Spaniel Japonez Tchin-Japan Tchin-Japanese Chin

 

Tara in care este inregistrat: Japonia
Inaltime: mascul 28 - 30 cm; femela 27 - 30 cm
Greutate: mascul 2 - 6 kg; femela 2 - 6 kg
Culoarea parului: alb cu pete negre sau rosii

 

Caracteristici:
Caine micut, placut si dragalas, acoperit cu o blana bogata, care ii da o infatisare eleganta si de mare distinctie. Capul este relativ mare in comparatie cu corpul, craniul lat si rotunjit in fata, stopul bine pronuntat, nasul larg si plat, botul foarte scurt, puternic si lat, dentitia puternica, cu prognatism inferior, falcile late si scurte, alungite; ochii sunt foarte mari, migdalati, cu distanta mare intre ei, proeminenti, de culoare inchisa, foarte expresivi; urechile destul de mici, departate intre ele, atarna pe langa cap; sunt acoperite cu par lung. Trupul, a carui lungime este egala cu inaltimea, este compact si musculos insa suplu; gatul ridicat gratios este acoperit cu par bogat; pieptul este lat si adanc, spatele scurt si drept, salele late si usor rotunjite.
Picioarele sunt drepte, subtiri, cu osatura fina; labele mici, lunguiete - labe de iepure - sunt acoperite cu mult par. Coada de lungime mijlocie, purtata rulat pe spate, este acoperita cu par bogat formand un panas. Parul este drept, lung, moale, des si matasos; tot corpul este acoperit cu par bogat si lung; pe cap parul este scurt; gatul, coapsele si coada sunt acoperite cu par foarte bogat si lung.

 

Origine:
Din antichitate, japonezii au avut o mare pasiune pentru cainii mici. Japan Tchin are provenienta coreeana. In anul 1732, un demnitar, Seimu, a oferit imparatului japonez, ca tribut din parte a lui Shiragni - Coreea de astazi - un exemplar din aceasta rasa, provenind din incrucisarea Spanielului pitic din Tibet cu Pechinez. In Japonia, prin selectii severe si atente, s-au obtinut exemplare foarte mici, incat puteau fi purtate in maneca kimonoului, foarte apreciate la curtile regale si in casele marilor demnitari. Pe continentul nostru a fost adus in 1853 de un sef de escadra britanic si oferit in dar reginei
Victoria. In Anglia a fost repede apreciat si in curand i s-a fixat si standardul respectiv. De aici s-a raspandit in toata Europa. Este singura rasa japoneza raspandita pe continentul nostru.

 

Temperament:
Este un caine inteligent, vesel si vioi, blajin, devotat, elegant si distins, credincios stapanului. Cu strainii este rautacios.

 

Utilizare:
Este un excelent caine de apartament.

 
 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service