Caini de companie

Rasa:Shih Tsu / Chih-Tzou

shih tsu             shih tsu

Tara in care este inregistrat: China
Inaltime: mascul 20 - 27 cm; femela 20 - 27 cm
Greutate: mascul 4 - 8 kg; femela 4 - 8 kg
Culoarea parului: toate culorile, cu o dunga alba pe frunte si putin alb la varful cozii

shih tsu            shih tsu


Caracteristici:
Caine cu atitudine mandra, cu corpul viguros, de constitutie armonioasa, cu capul larg si rotund, craniul lat intre ochi, cu par zbarlit, mustati, barba si favoriti foarte bogati; parul ce creste pe nas este indreptat in sus dandu-i un aspect asemanator florii de crizantema; botul este patrat si scurt, plat si paros; nasul negru. Ochii sunt mari, rotunzi, de culoare inchisa, nu proeminenti, privirea vie. Urechile mari sunt strans lipite de cap; sunt acoperite atat de abundent cu par bogat incat par a se uni cu parul de pe gat. Trupul este mai mult lung decat inalt, bine construit, pieptul adanc si lat, umerii fermi, spatele drept. Picioarele anterioare sunt scurte, musculoase, cu o buna osatura; cele posterioare sunt drepte si puternice, coapsele rotunde si musculoase, labele ferme. Coada prinsa sus, purtata vesel si rulat deasupra spatelui, este bogata in par lung. Parul este lung si des dar nu buclat, cu puf moale.

shih tsu          shih tsu


Origine:
Ca si Pekinezul, descinde din Lhassa Apso si este originar din China. Preotii budisti din Tibet aratau acestui caine o consideratie religioasa deosebita, datorita asemanarii lui cu un leu - animal sfant la ei. (Numele de Shih-Tzu, in limba chineza, inseamna "leu"). Si-a facut aparitia in Anglia in jurul anului 1830; de aici s-a raspandit apoi in toata Europa.

shih tsu


Temperament:
Este un caine bland, placut, devotat, rezistent, foarte activ, cu infatisare gratioasa si mandra.


Utilizare:
Un excelent caine de insotire.


Boli specifice pentru Shih Tsu:
Obezitatea
Otita externa

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service