Caini de companie

Rasa:Bichon Maltez- Bichon Maltais-MalteseTara in care este inregistrat: Italia
Inaltime: mascul 21 - 25 cm; femela 20 - 25 cm
Greutate: mascul 3 - 4 kg; femela 3 - 4 kg
Culoarea parului: alb curat sau sidefiuCaracteristici:
Caine extrem de elegant, avand intregul corp, capul, coada si picioarele pana la labe acoperite cu par lung. Capul este proportionat fata de corp, craniul lat si plat, stopul marcat, botul destul de lung, proportionat fata de cap, acoperit cu par lung, nasul negru, bine dezvoltat, cu narile deschise. Ochii sunt foarte expresivi si inteligenti, rotunzi si mari, de culoare inchisa. Urechile de forma aproape triunghiulara, atasate sus, de lungime mijlocie, atarna lateral, acoperite cu par lung, ondulat, care ajunge pana la umeri. Trupul este de forma patrata, pieptul adanc, ajungind pana la coate, spatele drept.
Picioarele anterioare sunt drepte si scurte, cu osatura fina, cele posterioare puternice, musculoase, cu jaretul in unghi; labele rotunde.
Coada este destul de lunga, purtata rulat deasupra spatelui, acoperita cu franjuri bogate. Parul lung, fin, matasos, des, stralucitor si foarte bogat, este uneori ondulat.Origine:
Intre rasele Bichon, Maltezul este cel mai vechi. Exista in epoca faraonilor. Urme ale acestor caini s-au gasit in Egipt si Grecia cu 350 de ani inaintea erei noastre. In mormantul lui Ramses al II-lea s-au gasit statuete care reprezentau acest tip de caine. Sunt atestari din care rezulta ca era cunoscut in Italia in epoca imparatului Claudius, in anul 45 inaintea erei noastre. Aristotel il numea "favoritul doamnelor". In privinta originii sunt mai multe pareri.
Astfel, catre anul 150 inaintea erei noastre, Strahan descria acest caine sub numele de "Caine de Melita" (Melita fiind numele latin al insulei Malta).
Multi specialisti sustin ca Maltezul actual ar fi descendentul cainelui descris de Strabon. Un tablou al lui Titian, pictat in 1576, reprezinta un Bichon Maltez foarte asemanator, atat cu cainele descris de Strahan, cat si cu Maltezul de astazi. A fost cainele cel mai indragit in Evul Mediu, in epoca Renasterii si continua sa fie si astazi.Temperament:
Caine inteligent, vioi, istet, atasat, vigilent.

 

Utilizare:
Un excelent caine de apartament si un bun insotitor. Se poate dresa pentru reprezentatii de circ.

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service