Caini de companie

Rasa:Bichon Havanez- Bichon Havanais- Bichon Havanese
Tara in care este inregistrat: Cuba
Inaltime: mascul 28 - 32 cm; femela 28 - 32 cm
Greutate: mascul 4 - 6 kg; femela 4 - 6 kg
Culoarea parului: crem deschis sau inchis; gri sau alb cu pete din aceste culori; culoarea havanei; alb curatCaracteristici:
Caine de talie mica, cu corpul potrivit de robust, capul proportionat, botul destul de sub subtire, nasul negru, obrajii plati, craniul plat, fruntea putin ridicata: ochii destul de mari, de preferinta negri, usor migdalati, sunt foarte expresivi; urechile ascutite atarna pe langa cap formand un fald usor, putin ridicat. Trupul este mult mai lung decat inalt, pieptul adanc, spatele drept. Coada este ridicata, purtata in forma de crosa, garnisita cu par lung, matasos.
Picioarele sunt drepte si uscate, labele destul de alungite. Parul neted, potrivit de moale, se prezinta in smocuri care tind sa se uneasca la extremitati.Origine:
Nu este prea raspandit. Asupra originii sale nu se stie prea mult. Se presupune ca, cu mult timp in urma, cativa tarani au adus in Argentina caini de rasa boloneza care, incrucisati cu un mic Caniche, au dat nastere unui nou tip de bichon. Ajuns in Cuba, sub dominatia spaniola, acesta a luat numele de havanez.
O alta ipoteza este ca Bichonul Havanez ar proveni dintr-un maltez adus in Antile de spanioli. In anumite tari, Bichonul Havanez este numit "Caine de matase din Havana".Temperament:
Este un caine inteligent, vioi, gratios, atasat si credincios. Este cel mai popular caine din Havana.Utilizare:
Excelent caine de apartament si insotire.Stiai ca:
Bichonii havanezi se deschis la culoare odata cu inaintarea in varsta.

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service