Caini de companie

Rasa:Bichon Frise-Bichon cu par cret-Bichon à poil frisé


 

Tara in care este inregistrat: Franta si Belgia
Inaltime: mascul 28 - 30 cm; femela 28 - 30 cm
Greutate: mascul 3 - 5 kg; femela 3 - 5 kg
Culoarea parului: alb curat; uneori prezinta pete cafenii la urechi

 

Caracteristici:
Este un caine mic, vesel si jucaus, cu infatisare vioaie. Corpul este acoperit de par lung si rasucit in bucle alungite. Capul este proportionat fata de corp, craniul mai lung decat botul si usor boltit, nasul rotund si negru, comisurile fine, pigmentate cu negru. Ochii nu prea mari si nici proeminenti, rotunzi, de culoare inchisa, sunt expresivi si vial. Urechile destul de lungi, cap. Trupul este robust, gatul destul de lung, bine acoperit cu par lung, buclat, atarna pe linga ridicat in sus si mandru, pieptul bine dezvoltat si adanc; salele sunt late si puternice, usor curbate, umerii oblici, spatele drept.
Picioarele sunt drepte, cu osatura fina, nervoase; pulpele late si bine acoperite cu muschi.
Coada este purtata in sus, curbata gratios, insa nu rulata pe spate; parul care o acopera este lung si cade deasupra spatelui; nu se amputeaza.
Parul este fin, matasos, rasucit in bucle alungite, largi, cu o lungime de 5-7 cm; se aseamana cu blana caprei de Mongolia.

 

Origine:
Rasa franco-belgiana, cu origine destul de veche, provenind din incrucisarea dintre Maltez si Pudel-pitic. Adus din insulele Baleare de catre navigatorii spanioli, a ajuns apoi in Franta in secolul al 15-lea, sub denumirea de "Teneriffe". A devenit, datorita gingasiei si farmecului lui, un favorit al doamnelor franceze si italiene din epoca. Rasfatatul saloanelor, frizat si impodobit cu panglici, a fost inconjurat de atata atentie incat a primit numele de "Bichonner " (ferchezuit). A fost apreciat la curtile regale din timpul lui Ludovic al XIV-lea si Ludovic al XV-lea. Pictorii Boucher si Fragonard l-au imortalizat in picturile lor. Astazi, insa, nu este prea raspandit.Temperament:
Este un caine vioi si vesel, devotat, afectuos, banuitor fata de straini.Utilizare:
Excelent caine insotitor.

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service