Caini nordici, primitivi si ogari

Rasa:Samoiede- Samojedhund- Samojed
Tara in care este inregistrat: Norvegia
Inaltime: mascul 52 - 60 cm; femela 45 - 60 cm
Greutate: mascul 20 - 30 kg; femela 17 - 30 kg
Culoarea parului: alb complet, alb cu crem sau cu pete de alta culoareCaracteristici:
Cainele Samoiede este puternic, activ si gratios, cu muschi bine dezvoltati dar suplu in miscari. Corpul este potrivit de lung, acoperit cu blana bogata, constituita dintr-un puf des, strans pe corp, moale si scurt, si un alt rand de par cu firul drept, neted si aspru, care il ajuta sa suporte rigorile climei nordice.Origine:
Omul de stiinta Cardano, in studiul sau despre samoiezi, scrie ca aceasta rasa de caini, tipic siberiana, este una din cele mai vechi cunoscute. Acesti caini au venit in tarile nordice insotind triburile samoiede in emigrarile lor dupa hrana.Temperament:
Are infatisare frumoasa si distinsa. Este inteligent, franc, tenace si perseverent, deosebit de devotat; vigilent si prevenitor, are simtul auzului si al vazului exceptional de dezvoltate, este harnic, cumpatat si foarte rezistent.Utilizare:
Excelent paznic al turmelor de reni, exceptional caine de tractiune a saniilor, un insotitor minunat, un foarte bun paznic al locuintelor.

 

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro
APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)
Google PageRank™ - SmE free service