Caini nordici, primitivi si ogari

Rasa:Husky Siberian- Siberian Husky


 

Tara in care este inregistrat: S.U.A.
Inaltime: mascul 54 - 60 cm; femela 51 - 60 cm
Greutate: mascul 20 - 27 kg; femela 16 - 27 kg
Culoarea parului: toate culorile; masca sub forma de cascheta si ochelari, tipice rasei.

 

Caracteristici:
Este un caine de serviciu, de talie mijlocie, cu constructie viguroasa, totusi gratioasa. Corpul potrivit de compact, puternic, este dotat cu o blana bogata, formata dintr-un puf des, moale, destul de lung si deasupra un par foarte des, cu o textura neteda, lucioasa, si moale, de lungime medie. Capul, potrivit de mare, are urechi drepte; coada ca o perie cu par buclat si stufos este intoarsa pe spate. Are infatisare tipica a cainilor nordici, folositi la sanie. Mersul, caracteristic, este larg, fara efort dar cu randament exceptional cand trage sania. Ochii, de culoare albastra, maro, neagra sau bicolori, putin oblici, au o expresie vioaie, prietenoasa si blanda; gatul este frumos arcuit si destul de scurt, trunchiul compact, spatele solid si drept, membrele sunt viguroase si musculoase, cu osatura compacta, dar nu grea.

 

Origine:
Este cel mai mic dintre cainii nordici, insa la greutate egala, este cel mai puternic caine de sanie dintre ei. Originile rasei sunt cam intunecate si se confunda cu acelea ale popoarelor arctice din nord-estul Siberiei. Dupa dr. Weyer Jr., originea lor ar fi urmatoarea: cu mult timp in urma, unele triburi de eschimosi au migrat din Siberia in Alaska, si de aici in Groenlanda, ducand cu ei stramosii cainelui Malamut si cainelui Esquimos. In urma lor, a emigrat din Asia Centrala si poporul Churchis, stabilindu-se in bazinul Kolyma si la poalele mntelui Cherschi. Ei detineau un caine, stramos al cainelui Husky Siberian. Intre aceste doua popoare s-au stabilit relatii comerciale, s-au efectuat numeroae calatorii cu saniile, ocazii cu care schimbau si echipajele de caini. Husky Siberian si-a mentinut integritatea rasei in decursul timpului, mai mult ca cailalti caini nordici, datorita unei selectionari deosebite, prin castrarea exemplarelor mai putin reusite si folosirea pentru reproductie numai a exemplarelor frumoase.

 

Temperament:
Caine inteligent, curajos, tenace, activ, rezistent, cu un exceptional simt de orientare; foarte devotat.

 

Utilizare:
Este un excelent caine de sanie, folosit si la vanatoare de reni si ursi.

 


Boli specifice pentru Husky Siberian:
Displazia congenitala a soldului

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)
Google PageRank™ - SmE free service