Molosi, caini de lucru si ciobanesti

Rasa:Bobtail-Ciobanesc Englez -Old English Sheepdog


   


Tara in care este inregistrat: Anglia
Inaltime: mascul 56 - 60 cm; femela 55 - 60 cm
Greutate: mascul 25 - 30 kg; femela 22 - 30 kg
Culoarea parului: toate nuantele de cenusiu, albastru sau albastru-cenusiu, cu sau fara pete albe

   

Caracteristici:
Este un caine puternic, cu aspect compact, cu corpul foarte simetric, destul de scurt si indesat, robust, musculos, acoperit peste tot cu par lung, aspru si stufos; capul mare, mai mult patrat, cu arcade bine conturate, este acoperit bine cu par lung; stopul este puternic; ochii sunt expresivi, de culori diferite; urechile mici atarnande de-a lungul capului sunt acoperite cu par putin. Gatul este destul de lung, usor arcuit si acoperit cu par abundent; trunchiul este scurt si foarte indesat, coastele bine bombate, toracele lat si adanc, flancurile viguroase si usor arcuite; membrele sunt drepte, cu osatura lunga, acoperite peste tot cu par des, gros si lung; labele sunt mici, rotunde, cu degete bine arcuite, cu talpi groase si rotunde.

  

Origine:
Este cel mai vechi caine ciobanesc englez a carei origine nu este stabilita. Datorita asemanarii cu cainii ciobanesti Briard, Bergam, unguresti si francezi se presupune ca ar avea acelasi stramos - cainele ciobanesc persian adus in Anglia de legiunile romane. Prin diferite incrucisari cu cainele Deerhound, mai tarziu cu Briard, adus in Anglia de soldatii englezi dupa razboiul de 100 de ani, a rezultat tipul de caine actual. El a capatat numele de Bobtail, pentru ca se naste cu coada scurta “ciot”, fapt datorat stapanilor sai care, pentru a fi scutiti de impozitul perceput pentru cainii de lux, ii taiau coada.

 

Temperament:
Este vioi, bland, inteligent si devotat stapanului. Are un mers greoi, ca de urs si un latrat deosebit, zgomotos.Utilizare:
Excelent caine de paza al turmelor si un foarte bun insotitor.

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service