Molosi, caini de lucru si ciobanesti

Rasa: Bullmastiff

  

Tara in care este inregistrat: Marea Britanie
Inaltime: mascul 63,5 - 68,5 cm; femela 61 - 66 cm
Greutate: mascul 50 - 59 kg; femela 41 - 59 kg


  

Culoarea parului: Orice nuanţă de tigrat, galben-roşcat sau roşu. Culorile trebuie sa fie pure şi clare. O mică pată alba pe piept este permisă, dar nu e dorită. Orice alte marcaje albe reprezintă defecte. Masca neagră pe bot este esenţială, nuanţându-se spre ochi, cu marcaje întunecate în jurul ochilor, dând expresie acestora.

     

Caracteristici:
Bullmastifful este mai mic decat Mastifful.
Caine puternic construit, compact, simetric, musculos da impresia de mare forta. Văzut din orice unghi, craniul este larg şi pătrat; cutat moderat când este in atenţie, dar nu si în repaus.
Circumferinţa craniului este aproximativ egală cu înalţimea măsurată la partea superioara a umărului. Obrajii sunt plini. Ochii caprui intunecat sau de culoarea alunei; Urechile sunt in formă de V, pliate spre spate, inserate depărtat şi sus la nivelul crestei occipitale, dând o aparenţă pătratică craniului - ceea ce este foarte important; mici şi mai închise la culoare decât corpul. În alertă vârful urechii este la nivelul ochilor ; gatul este cambrat, potrivit de lung, musculos si aproape egal in circumferinta cu craniul; spatele este scurt si puternic; parul este scurt si dur, rezistent la intemperii, culcat pe corp.


  

Origine : 
Rasa veche, obtinuta din incrucisarea 40% bulldog - 60% mastiff si probabil cu mici infuzii de bloodhound de la care a mostenit un miros unic intre molossoizi . A fost recunoscuta in 1924.

Rasa a fost creata cu scopul de a însoţi paznicii de vânătoare şi a-i apăra, de a urmări braconierii în pădure, pe distanţe lungi şi pe teren greu, de a-i reţine fără a-i molesta şi de a fi capabil de a acţiona pe orice fel de vreme.

 

       

Temperament:

Puternic; caine rezistent, activ, demn de încredere, mândru, alert şi credincios. Caracteristic rasei este faptul ca nu musca decit cind a epuizat toate celelalte mijloace de a supune un adversar - in mod normal isi supune adversarii, fie ei caini sau oameni, doar prin forta sa deosebita, dar fara a-i molesta.

 

NU trebuie antrenat pentru paza şi atac!
NU trebuie sa va luaţi un asemnea caine decat daca aveţi şi timpul şi condiţiile materiale şi capacitatea psihica şi cunoştinţele necesare pentru a-l creşte, întreţine şi educa în mod corect!


 

Utilizare:
Este un exceptional caine de ocrotire, paza si insotire; este folosit si in politie si in armata; este un foarte bun caine de companie, care reuseste performanta de a nu incomoda nici in spatii restrinse.

 

  

 

Boli specifice pentru Bullmastiff:
Obezitatea
Displazia congenitala a soldului

Torsiune de stomac
Tumorile mamare

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service