Molosi, caini de lucru si ciobanesti

Rasa: Ciobanesc Belgian Malinois- Berger Belge Malinois- Belgian Malinois ShepherdTara in care este inregistrat: Belgia
Inaltime: mascul 60 - 66 cm; femela 58 - 66 cm
Greutate: mascul 28 - 35 kg; femela 25 - 35 kg
Culoarea parului: galbui roscat, cenusiu cu tonuri de negru

    

Caracteristici:
Are aceeasi conformatie a corpului si toate caracterele morfologice ale cainelui Groenendael. Se diferentiaza datorita parului, care este mai scurt pe cap, picioare si pe restul corpului, mai bogat si putin mai lung pe gat, unde formeaza guler, si pe coada. Pulpele au marginile garnisite cu franjuri de par putin mai lung. Prin armonia structurala, prin sensibilitatea si inteligenta sa, Ciobanescul Belgian face parte din aristocratia raselor ciobanesti. Este un caine de tip lupoid, de marime mijlocie, cu aspect armonios, cu corpul de constructie proportionata, cu muschi puternici, insa nu greoi; membrele sunt musculoase, cu osatura solida; capul este bine conturat, potrivit de lung, botul de marime mijlocie ingustandu-se spre nas; ochii sunt mijlocii, usor migdalati, de nuanta brun-inchisa, cu o privire directa,vioaie, inteligenta si intrebatoare. Urechile de lungime potrivita,in forma triunghiulara, cu varful rotunjit sunt prinse sus, rigide si drepte; gatul usor alungit, musculos, fara salba se lateste spre umeri; pieptul este potrivit de lat, toracele adanc si rotunjit la coaste, spatele este drept si lat, flancurile musculoase, abdomenul usor ridicat in continuarea liniei toracelui;coada de lungime medie, puternica la radacina este purtata in jos, cu varful putin curbat. Parul este lung, negru, neted, lucios, des, cu o textura buna, formand cu puful moale de dedesubt un acoperamant protector excelent; mai scurt pe cap, urechi si partea de jos a picioarelor, mai lung si bogat pe gat si piept unde formeaza guler si jabot; coapsele sunt imbracate cu par bogat si lung; coada este stufoasa, cu par lung si bogat formand panas.

     

Origine:
Acest caine a fost format in regiunea Malinois din Belgia, de unde ii vine si numele, prin diverse incrucisari intre tipuri indigene.

Temperament:
Inteligent, vioi, activ, deosebit de vigilent, foarte devotat. Un caine  caruia ii place miscare multa in aer liber, demn, armonios, impozant. NU trebuie antrenat pentru paza şi atac!
NU trebuie sa va luaţi un asemnea caine decat daca aveţi şi timpul şi condiţiile materiale şi capacitatea psihica şi cunoştinţele necesare pentru a-l creşte, întreţine şi educa în mod corect!
 

  

Utilizare:
Aceleasi utilizari ca si la ceilalti ciobanesti belgieni: bun paznic al turmelor si al locuintelor, bun insotitor, excelent pentru aparare si protectie, folosit si in politie ca un bun caine de urmarire.

   

Atentie!

Acesti câini daca provin din linii de lucru  nu sunt recomandati persoanelor neexperimentate.
Sunt câini puternic motivati, extrem de potriviti pentru sporturi canine (Sch/IPO, Mondioring), pază teritoriu, protectie personală, SAR, detectie etc. sau companie pentru persoane avizate.

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

Google PageRank™ - SmE free service