Molosi, caini de lucru si ciobanesti

Rasa: Ciobanesc Belgian Tervueren- Berger Belge Tervueren- Belgian Tervueren Shepherd

Tara in care este inregistrat: Belgia
Inaltime: mascul 60 - 66 cm; femela 58 - 66 cm
Greutate: mascul 28 - 35 kg; femela 25 - 35 kg
Culoarea parului: galbui, aramiu-roscat cu puncte negre; pe cap, negruCaracteristici:
Aceeasi armonie a formelor, corp proportionat, musculos, insa nu greoi, osatura puternica a membrelor, acelasi cap mandru, cu urechile triunghiulare, drepte, cu ochii vii, patrunzatori, coada bine prinsa, potrivit de lunga, terminata cu panas. In schimb, parul, desi este lung, la fel repartizat, adica mai scurt pe cap, mai lung pe restul corpului si in special pe gat si pe piept, unde formeaza guler si jabot, cu franjuri pe partea posterioara a membresor - este de culoare aramie, cu tonuri de carbune si cu masca neagra, neted, cu o textura fina, des, cu puf scurt si moale care formeaza o blana foarte rezistenta la intemperii.


  


Origine:
Paralel cu crearea si consollidarea tipului de ciobanesc Groenendael,  a fost creat ciobanescul Tervueren de catre un berar, Corbeels, din orasul Tervueren, situat la sud-est de Bruxelles, de unde provine si numele. Prin diverse selectionari, Corbeels a obtinut un ciobanesc belgian asemanator cu Groenendael dar cu parul de culoarea caprioarei - aramiu roscat.


 


Temperament:
Ca si Groenendaelul, fata de care difera doar prin colorit, care nu este negru: inteligent, vioi, activ, deosebit de vigilent, foarte devotat. Un caine rustic caruia ii place miscare multa in aer liber, demn, armonios, impozant.

NU trebuie antrenat pentru paza şi atac!
NU trebuie sa va luaţi un asemnea caine decat daca aveţi şi timpul şi condiţiile materiale şi capacitatea psihica şi cunoştinţele necesare pentru a-l creşte, întreţine şi educa în mod corect!
 


 


Utilizare:
Un excelent paznic al turmelor si al locuintelor, bun insotitor, excelent caine pentru aparare si protectie, folosit si in politie ca un foarte bun caine de urmarire.

Atentie!

Acesti câini daca provin din linii de lucru  nu sunt recomandati persoanelor neexperimentate.
Sunt câini puternic motivati, extrem de potriviti pentru sporturi canine (Sch/IPO, Mondioring), pază teritoriu, protectie personală, SAR, detectie etc. sau companie pentru persoane avizate.

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service