Molosi, caini de lucru si ciobanesti

Rasa:Mastino Napolitano- Neapolitan Mastiff-Mastiff Napolitan


     Tara in care este inregistrat: Italia
Inaltime: mascul 63 - 78 cm; femela 58 - 78 cm
Greutate: mascul 50 - 70 kg; femela 50 - 70 kg
Culoarea parului: negru; gri-cenusiu; gri-vargat; pete albe pe piept si varful labelor

    

Caracteristici:
Este un caine deosebit, de talie mare, cu corpul extrem de musculos, cu o mare forta; are mersul incet si impozant si o privire serioasa, care cere imperativ sa nu te apropii prea mult. Capul seamana cu acela al unui hipopotam, ceea ce ii da o infatisare de temut. Parul este foarte scurt, des si neted. Cu toata marimea, este agil la atac si iute in alergari, daca este antrenat.

   

Origine:
Ca si ceilalti Dogi, are acelasi stramos, cainele Moloss, care, initial, a fost adus de romani in Grecia si folosit ca luptator in arena si in razboi.
Mai tarziu, regele Alexandru al Greciei a pretuit asa de mult acest caine incat, atunci cand a plecat in Italia, i-a luat cu el. Dupa alte opinii, Dogul Italian ar rezulta din incrucisarea intre Molossul roman si cainii de lupta “Pugnaces” britanici, adusi tot de legiunile romane. Dupa chinologii englezi, a fost introdus in Anglia de fenicieni, cu 500 de ani inaintea erei noastre, de unde s-a raspandit, ulterior, in Europa. Cert este ca prima sa aparitie oficiala dateaza din 1946, iar standardul sau a fost definitivat in 1949.

   

Temperament:
Are un caracter bun, calm, pasnic, devotat stapanului, insa agresiv cu strainii. Este curajos, energic si rezistent la intemperii. Caracteristic este pielea larga si mobila pe tot corpul, formand salba la gat si riduri pe cap. Are nevoie de spatiu si de multa miscare in aer liber.

NU trebuie antrenat pentru paza şi atac!
NU trebuie sa va luaţi un asemnea caine decat daca aveţi şi timpul şi condiţiile materiale şi capacitatea psihica şi cunoştinţele necesare pentru a-l creşte, întreţine şi educa în mod corect!
 

  

Utilizare:
Este un foarte bun paznic, caine de aparare, de lupta, de tractiune; este folosit si in politie.

  
 

Boli specifice pentru Mastino Napolitano:
torsiunea de stomac
luxatia (exteriorizarea) glandei lacrimale Harder
displazia de sold
maladia cotului

  

Atentie!

Acesti câini   nu sunt recomandati persoanelor neexperimentate.
Sunt câini puternic motivati, extrem de potriviti pentru  pază teritoriu, protectie personală etc. sau companie pentru persoane avizate.

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

Google PageRank™ - SmE free service