Molosi, caini de lucru si ciobanesti

Rasa: Dobermann / Dobermann Pinscher

  

Tara in care este inregistrat: Germania
Inaltime: mascul 68 - 70 cm; femela 65 - 69 cm
Greutate: mascul 30 - 40 kg; femela 30 - 40 kg
Culoarea parului: negru; maron inchis; albastrui; cenusiu cu semne de foc aramii.


Origine:
De creatie recenta, tipul actual al Dobermannului a fost definitiv fixat la inceputul acestui secol de catre Frédéric Louis Doberman, din Apolda-Thuringia, care fiind insarcinat cu gestionarea si supravegherea ocolului de vite local, a hotarat sa creeze un caine de paza si ocrotire pentru a-l ajuta in munca sa.
Prin diverse incrucisari intre Pinscher si Dogul Albastru German, intre Rottweiler si Beauceron, Louis Doberman a obtinut un caine aspru, agresiv si destul de primitiv, al carui principal defect era ca avea fixate caracteristicile de baza, intre exemparele obtinute existand mari deosebiri.
Mai tarziu, un concetatean pe nume Otto Goller, amelioreaza rasa prin diverse selectii si incrucisari cu Black and Tan Terrier si Greyhound, obtinand un caine cu o silueta eleganta si supla.

  


Temperament:
Are un temperament viu si o expresie hotarata, inteligenta si energica, o agresivitate naturala si un excelent simt olfactiv, o vointa ferma de lucru, curajos si vigilent, fidel stapanului, cutezator, rapid si crancen, neincrezator in straini, usor de dresat.

NU trebuie antrenat pentru paza şi atac!
NU trebuie sa va luaţi un asemnea caine decat daca aveţi şi timpul şi condiţiile materiale şi capacitatea psihica şi cunoştinţele necesare pentru a-l creşte, întreţine şi educa în mod corect!

 


Utilizare:
Dobermann-ul este folosit, cu rezultate excelente, ca un caine de paza si aparare, de protectie, de serviciu, de
agrement; este folosit cu foarte bune rezultate si ca insotitor al orbilor, in special femelele.


Boli specifice pentru Dobermann:
torsiunea de stomac
displazia de sold
maladia cotului
artritele premature, afecţiunile renale

Atentie!

Acesti câini daca provin din linii de lucru  nu sunt recomandati persoanelor neexperimentate.
Sunt câini puternic motivati, extrem de potriviti pentru sporturi canine (Sch/IPO, Mondioring), pază teritoriu, protectie personală, SAR, detectie etc. sau companie pentru persoane avizate.

APROAPE TOTUL DESPRE CAINI - ARTICOLE CU INFORMATII SI SFATURI FOLOSITOARE (dati clik pe acest text pt. a vedea lista de articole)

PENTRU MAI MULTE AMANUNTE VA RUGAM SA NE CONTACTATI: ham@caini-ham.ro

Google PageRank™ - SmE free service