Caini si catei de rasa

Vei avea un copil. Pastrezi cainele?- Caini si catei de rasa- Aproape totul despre orice caine si catel de rasa- free dogs breeds catalog

 

      Vei avea un copil. Pastrezi cainele?

 

Familia se mareste cu un nou membru mititel si neajutorat? Un prilej de minunata bucurie, care ii va reuni curand pe toti ai casei in jurul unui patut de copil. Chiar... pe toti?

"Parca aveati si un caine pe aici?!" - intreaba vecina, usor contrariata - cainele care alta data o intampina la usa nu se vede pe nicaieri. "Aaaaa - spune proaspata mamica - pai nu puteam sa pastram cainele... l-a dus sotul la tara... stiti, e periculos pentru copil, are microbi... daca il musca? Si, oricum, nu mai avea nimeni timp de el. La tara are curte, sta afara, o sa-i fie foarte bine."

Iti suna cunoscut? Ce scuza buna si-a gasit familia respectiva pentru a-si abandona cainele! Probabil ca si medicul a sfatuit-o sa faca asa, probabil si cateva prietene sfatoase care "au auzit ele" de tot felul de boli cu nume complicate pe care le transmite cainele copilului!

Este adevarat, cainele poarta cu el microbi - dar micutul nu are de ce sa se teama de ei, daca igiena din camera care ii este destinata este stricta si accesul cainelui acolo nu este permis! Iar cand va creste, micutul va invata, ca orice pui de om, sa se spele pe maini si sa nu lase cainele sa-l linga pe fata!

Este foarte adevarat - cainele ar putea deveni gelos pe micut, care ii face "concurenta" si beneficiaza de intreaga atentie a familiei! Dar daca cei din casa isi vor gasi cate putin timp si pentru caine si ii vor arata in continuare ca il iubesc, el se va obisnui cu prezenta noului "puiut din haita" si va deveni cel mai de incredere partener de joaca al acestuia!

Este la fel de adevarat ca un copil inseamna supraveghere continua si timp putin ramas pentru "altele". Cu toate astea, un caine nu e foarte pretentios - este suficient sa-i spui ceva dragut in drumul dintre patutul copilului si bucatarie, unde se incalzeste laptele. Ii este de ajuns sa-l mangai pe urechi inainte sa te speli - oricum - pe maini. Poti sa-l lasi sa asculte si el povestea pe care i-o citesti puiului de om si sa-l si privesti din cand in cand, sa stie ca citesti si pentru el.

Gandeste-te la bucuria pe care ai simtit-o atunci cand catelul tau - un ghemotoc de blana - a intrat in viata ta. Daca ai fi avut un copil atunci... ai fi dat copilul? Ai zis cumva ca nu e acelasi lucru? Asa este. Pentru caine despartirea de stapan este o tragedie pe care nu o intelege, dar pe care o traieste cu o intensitate coplesitoare. Tu si familia ta sunteti familia lui - centrul intregului mic univers in care traieste. Imagineaza-ti ca te-ar lua cineva, te-ar smulge, fara sa stii ce ti se intampla, dintre cei pe care ii iubesti si te-ar duce intr-un loc necunoscut, cu alte reguli, departe de ai tai si fara sa intrevezi vreo posibilitate de a-i revedea!

Este o realitate si faptul ca decizia corecta, aceea de a pastra catelul, este incarcata de responsabilitate; cu ajutorul unor reguli elementare insa, pe care oricum va trebui sa le respectati, copilul va creste sanatos iar cainele isi va pastra statutul de membru al familiei:

PRIMELE LUNI

DUPA 1 AN

CONFORM STUDIILOR DE SPECIALITATE:

                                                                                                                                                    sursa: www.animalutze.com

                    

 

                                                                                                                                           


Google PageRank™ - SmE free service